Πως να έρθω

Οδικώς:

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Λευκάδας είναι οτι μπορεί να προσεγγιστεί χωρίς να χρειάζεται να επιβιβαστείτε σε πλοίο. Είναι το μοναδικό νησί που προσεγγίζεται οδικώς και αυτό χάρη στη κινητή γέφυρα η οποία συνδέει την Λευκάδα με την Αιτολωακαρνανία. Απέχει 378 χλμ από την Αθήνα και 420 χλμ από την Θεσσαλονίκη.

Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης - Άκτιου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στο νησί από τη βορειοδυτική Ελλάδα αλλά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας από το οποίο απέχει 100 χλμ.

Αεροπορικώς:

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ακτίου (PVK) απέχει μόλις 18 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας και εξυπηρετεί τους επισκέπτες του νησιού. Καθημερινά γίνονται πτήσεις από και πρός την Λευκάδα. Την καλοκαιρινή περίοδο, από τον Απρίλιο έως και τον Οκτώβριο πραγματοποιούνται πτήσεις προς το Άκτιο και από πόλεις της Ευρώπης.

Ακτοπλοϊκώς:

Η Λευκάδα όπως και τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά εξυπηρετούνται με πλοία από τα λιμάνια της Πάτρας και της Κυλλήνης. Στην Λευκάδα ταξιδεύει κανείς με πλοίο επίσης και από τα γύρω Ιόνια νησιά, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο, την Κέρκυρα κτλ. Τα δρομολόγια πλοίων Κυλλήνη - Πάτρα - Λευκάδα είναι καθημερινά όλο το χρόνο και το Kαλοκαίρι διπλασιάζονται ή πολλαπλασιάζονται ανάλογα με την περίοδο.

Οι επισκέπες της Λευκάδας επίσης, μπορούν καθημερινά να επισκεφθούν τα κοντινά νησιά του Ιονίου. Μπορείτε να επεισκεφθείτε το Μεγανήσι, τον Κάλαμο, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, τους Παξούς. Επίσης υπάρχουν καθημερινές εκδρομές με καραβάκια για παραλίες που δεν πας αλλιώς παρά μόνο μέσω θαλάσσης.

Scroll to top