Πόρτο Κατσίκι   

Πρόκειται για την πιο όμορφη παραλία του νησιού και μία από τις ομορφότερες παραλίες του κόσμου. Κάθε χρόνο, το Πόρτο Κατσίκι ψηφίζεται ανάμεσα στις 3 καλύτερες παραλίες της Ελλάδος. Βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από τη χώρα της Λευκάδας και 9 από το χωριό Αθάνι. Στο Πόρτο Κατσίκι, μπορείτε να φτάσετε οδικώς, ή με τα τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από τη Βασιλική, το Νυδρί, το λιμάνι της Λευκάδας και την Κεφαλονιά.

Η διασημότερη παραλία του νησιού, βέβαια, δεν θα σας χαριστεί εύκολα. Χρειάζεται να κατέβετε 90 σκαλοπάτια, αλλά μόλις φτάσετε στο τέλος, η ομορφιά της και η απεραντοσύνη του γαλάζιου θα σας ανταμείψουν στο έπακρο. Για να είστε σίγουροι, ότι θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλα ή έστω χώρο για να καθίσετε, συνίσταται να καταφτάσετε νωρίς το πρωί ή αλλιώς αργά το απόγευμα. Άλλωστε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς ο ήλιος θα βυθίζεται στα γαλάζια νερά του Ιονίου.

Υπάρχουν εστιατόρια και καφετέριες ακριβώς πριν τις σκάλες, τα οποία παρέχουν μια άλλη οπτική στην μοναδική θέα της παραλίας. Εφοδιαστείτε λοιπόν με καφέδες και νερά, οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινήστε την κατάβαση σας, σε μια πανέμορφη παραλία, σε ένα μοναδικό ταξίδι χρωμάτων, εικόνων και ρομαντισμού.Photos

Slide 1
Photo: 1/7 Flickr: bimmerPG
Slide 2
Photo: 2/7 Flickr: bimmerPG
Slide 3
Photo: 3/7  BadAngus5
Slide 5
Photo: 5/7 Flickr: EVAP75
Slide 6
Photo: 6/7 Flickr: KEVAP75
Slide 7
Photo: 7/7 Flickr: EVAP75Scroll to top